Programová rezoluce 38. sjezdu

Po dlouhých sedmi letech v opozici má ČSSD díky podpoře voličů od ledna loňského roku možnost prosazovat politiku levého středu ve vládě. Většinu našich programových představ o fungujícím sociálním státě se nám podařilo nejprve vtělit do koaliční smlouvy a posléze začít realizovat v podobě konkrétních změn zákonů a každodenní činnosti vlády. Opustili jsme chybnou pravicovou politiku plošných škrtů a privatizace funkcí státu a soustředíme se na podporu zaměstnanosti, sociální soudržnosti a zvýšení bezpečnosti občanů. ČSSD tak důsledně plní volební program, na základě kterého vyhrála volby do Poslanecké sněmovny v říjnu 2013. V této sjezdové rezoluci se chceme podívat i do budoucna, na problémy, které občané pokládají za naléhavé a které sociální demokracie chce řešit. Respektujeme plně koaliční smlouvu a vládní programové prohlášení, a pokud se na některých našich cílech nedohodneme se současnými koaličními partnery, budeme je realizovat nejpozději po volbách do Poslanecké sněmovny v roce 2017.

Programová rezoluce 38. sjezdu ČSSD [PDF, 110 kB]